FLEMISH TRADE MISSION TO NIGERIA – ABUJA, LAGOS, OCTOBER 16TH – 21ST, 2022 / INTERVIEW

0
1382

Van 16 tot 21 oktober 2022 vliegen een twintigtal Vlaamse bedrijven naar Abuja en Lagos om kansen te grijpen op de Nigeriaanse markt. Wat is uw analyse, als deskundige op dit gebied, van de econ-omische situatie in het land? In welke sectoren zou u Belgische investeerders aanraden om te investeren in Nigeria?

Voor het economische overzicht zou ik willen verwijzen naar de website van de Wereldbank: Nigeria Overview: Development news, research, data | World Bank. Ik voeg bovendien een infographic toe die werd opgesteld door onze locale partner, Naijalink. De meeste Vlaamse exporteurs zijn nog niet toe aan investeren, tenzij misschien enkel grote bedrijven in de sector van havens en logistiek. Onze kmo‘s zoeken eerder een sterke partner ter plaatse om hun belangen waar te nemen, zoals het vervullen van invo-erformaliteiten en distributie, verpakking,…

Wat is de belangrijkste langetermijndoel-stelling van Flanders Investment & Trade in de West-Afrikaanse regio?

West-Afrika is de belangrijkste regio in Sub-Sahara Afrika, vanwege de goede bereik-baarheid voor mensen en goederen. In het geval van rechtstreekse verbindingen met SN Airlines, kan men op 5-6 uur ter plaatse zijn en de Vlaamse havens hebben goede rechtstreekse verbindingen. Aangezien FIT rotsvast overtuigd is van het groeipotentieel van Afrika – ok, het pad is hobbelig – blijven we inzetten op vaste waarden: Nigeria, Ghana, Senegal, Ivoorkust, Guinea, Kameroen, DRC en af en toe nieuwe kleinere markten exploreren (Gambia, Benin, Togo, in 2023 Sierra Leone,…). De Sahel blijft voorlopig off limits. De inschrijvingsperiode voor deze missie is gesloten.

Kunt u ons een overzicht geven van de komende Flanders Investment & Trade missies in Afrika?

Zelf organiseer ik een zending naar Ivoorkust en Sierra Leone volgend jaar in November, maar het volledig overzicht vindt u op Acties en events | Flanders Trade (flandersinvest-mentandtrade.com) (enkel FIT) en Verover de Wereld | (alle Vlaamse actoren).